ATTD 11. Mezuniyet Sonrası Eğitim Sempozyumu

Eğitim Sempozyumu 7-8 Kasım 2015 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi ‘ nin

ev sahipliğinde ADANA’ da gerçekleştirildi. Sunular Tıp Fakültesi Hastanesi Hipokrat Salonunda yapılmıştır. Kocaeli, Afyon, Ankara, İstanbul, Antalya, Konya ve Adana’dan yaklaşık 90 kişinin katılım sempozyumda, 15 yeni üye kaydı yapılmıştır.

Travma türleri, patofizyolojisi, travma hastasının hastane öncesi ve hastanede ilk bakımı,Travma hastasının değerlendirilmesi ve ilk resusitasyonu, travma hastasında sorunlar; hipotermi, havayolu, anestezik ilaçlar ve ağrı kontrolü, yeni CPR kılavuzu, hasta pozisyonları; pozisyon verilmesi sırasında karşılaşılan komplikasyonlar, perioperatif periferik nöropatilerin önlenmesi, robotik cerrahide pozisyon ve önemi adlı konular Anes. tek.Volkan Yama, Anes. tek . Abdurrahim Bayır, Anes. tek Enes Malik Doruk, Anes. tek. Büşra Korkmaz, Dr. Meltem Açıl, Anes. tek. Tunay Gülmez, Anes. tek. Fatih Kayacı ve Anes. tek. Halime Tek tarafından sunulmuştur.

Ayrıca sempozyumda ilk defa Medikal Sanayi ile Anestezi Teknikerleri’ nin fikir alışverişi ve ürün gelişimi için planlanan oturumlar hazırlandı. Bu oturumda GLOBAL ADIM İç ve Dış Tic.Ltd, TERRA SAĞLIK İç ve Dış Tic.Ltd ve B.BRAUN MEDİKAL katılımda bulunmuş ve ürünlerle ilgili raporlarını tutmuşlardır.
Sunular tamamlandıktan sonra aile toplantısına geçildi. Toplantıda sunulan fikirler yönetim kurulu notlarına alındı. Tüm ekip olarak akşam yemeğine geçildi.
8 Kasım 2015 tarihinde yine ilk defa DAMARYOLU VE İNTRAOSSEOZ GİRİŞİM ÇALIŞTAYI gerçekleştirildi. Katılım 25 kişiyle sınırlı tutulmuş ve geri bildirimler alınmıştır.

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR
1.Hastanelerde Travma takımlarının kurulmasının anlamlı olacağı ve Anestezi Teknikerlerinin de bu takımda yer alması gerektiği belirtilmiştir.
2. UMKE VE AKUT gibi travma ile iç içe olan sivil toplum örgütleri ile derneğin ortak eğitim programları hazırlaması ve anestezi teknikerlerinin bu kuruluşlara yönlendirilmesi ve kuruluşun desteklenmesi. Bu kurumlarda Anestezi teknikerlerine ihtiyaç olduğu belirtilmiştir.
3. Çalıştayda santral Venöz Kateterizasyonu ve kateter bilgilerinin eklenmesi gerektiği belirtildi.
4. Derneğin kendi reklamını yapması gerektiği belirtildi. Bu amaçla Avrasya Maratonuna katılımın gerekli olduğu söylendi.
5. Ekonomik nedenlerden dolayı toplantının ayın 15.den sonra yapılması fikri öne sürüldü.
6. Dernek temsilcilerinin görevlendirilmesi
7. Özel hastanelerde çalışanların cumartesi günleri de çalışıyor olması nedeniyle katılımın az olduğu dile getirildi.
8. Dernek organizasyonlarının ve bilimsel toplantıların resmi kanallarla duyurulmasını sağlamak
9. Kendi haberlerimizi hazırlayıp basında yer almasını sağlamak
10. Kısa filmler hazırlamak
11. Fotoğraf yarışması düzenleyip , sosyal medyada boy göstermek
12. Üniversite öğrencilerine ziyaret ve derneği tanıtan programlar düzenlemek
Bu önerilerin ilk yönetim kurulu toplantısında ele alınması ve ilgili görev paylaşımlarının yapılması gerekmektedir.
Eğitim sempozyumu kazanılan üyeler ve yenilenen bilgilerle tamamlanmıştır..

FOTOĞRAFLAR İÇİN BU LİNKİ TIKLAYINIZ

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest